A PLASZTIKAI SEBÉSZETI ELLÁTÁSOK SZABÁLYAI A KORONAVÍRUS JÁRVÁNY IDEJÉN

Kelemed Plasztikai Sebészet, Budapest & Pécs

 A 2020. május 4-én életbe lépett miniszteri rendelet feloldotta a nem közfinanszírozott (azaz a magán) egészségügyi ellátást is. A Kelemed Plasztika szolgáltatásai ide tartoznak. Engedélyezett a szakrendelés és az egynapos sebészeti műtétek végzése is. Az előírások ugyanazok, mint az állami eü. járó beteg és egynapos sebészeti ellátásra vonatkozó szabályai.

A koronavírus jó ideig itt marad, a járvány több, kisebb-nagyobb hullámban folytatódni fog. Véleményem szerint hatásos megoldást a védőoltás adhat majd. Alapelvünk az elérhető maximális páciens biztonság. A járvány miatt ezt az elvet és gyakorlatot ki kell terjesztenünk a plasztikai sebészeti munkacsoport tagjaira is, ugyanolyan következetes gondossággal. A vírus nem tesz különbséget a gyógyítók és a betegek között. Közös érdekünk a közös biztonság!

A betegellátás visszaállítása fokozatosan történik. Elsőként a rendelések folytatódnak, beleértve a konzultációkat, az ellenőrző vizsgálatokat és a különféle kezeléseket (arcfiatalítás, Plasmage, izzadásgátlás, hegkezelés, stb.).

Második lépésben folytatjuk az ambuláns, a helyi érzéstelenítésben végzendő műtéteket.

Harmadik lépésben folytatjuk az egynapos sebészeti keretében, altatásban végzendő műtéteket. A felsorolt páciens/beteg ellátások szabályai eltérőek. Ismertetem a különböző ellátási szintek védő-megelőző protokolljait.

A RENDELÉS ÉS A KEZELÉSEK ALAPSZABÁLYAI

  • PONTOS ÉRKEZÉS, LEHETŐSÉG SZERINT KÍSÉRŐ NÉLKÜL
  • A RENDELŐBEN EGY IDŐBEN CSAK EGY PÁCIENS TARTÓZKODHAT
  • EMIATT A VÁRÓBAN A JÁRVÁNY IDEJE ALATT TILOS VÁRAKOZNI
  • A RENDELŐBE BELÉPÉS FELTÉTELE: KESZTYŰ ÉS MASZK VISELÉSE
  • LEGELSŐ A LÁBVÉDŐ FELVÉTELE
  • MAJD KÉZFERTŐTLENÍTÉS
  • TESTHŐMÉRSÉKLET MÉRÉS
  • A KORONAVÍRUS KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE
  • A KONTROLL VIZSGÁLAT IDŐTARTAMA 10 PERC, DÍJA 10.000 Ft
  • KONZULTÁCIÓ IDŐTARTAMA 30 PERC, DÍJA 18.000 Ft, TOVÁBBI 30 PERC DÍJA +12.000 Ft (a műtétek árába beleszámít)

A munkakezdés időpontja: 2020. május 5. kedd

 A HELYI ÉRZÉSTELENÍTÉSES MŰTÉTEK ÉS BEAVATKOZÁSOK SZABÁLYAI

A KONZULTÁCIÓ SORÁN ELŐÍRT KIVIZSGÁLÁS KIEGÉSZÜL PCR-TESZTTEL, AMIT A MŰTÉT ELŐTT 2 NAPPAL KELL ELVÉGEZTETNI. EZ A TESZT A VÍRUS JELENLÉTÉT MUTATJA KI, A LEOLTÁS AZ ORR-GARATBÓL TÖRTÉNIK. A LELETET HOZZÁK MAGUKKAL. EGYEBEKBEN MEGEGYEZIK AZ ALAPSZABÁLLYAL!

A munkakezdés időpontja: 2020. május 14. csütörtök

PCR-teszt levétel

AZ EGYNAPOS SEBÉSZETI ELLÁTÁS (MŰTÉT ALTATÁSBAN) SZABÁLYA

AZ ALAPSZABÁLY + A TESTRE SZABOTT KIVIZSGÁLÁS A KÖVETKEZŐKKEL EGÉSZÜL KI: 2X PCR-TESZT, AMELYEKET KEDDI MŰTÉTES NAP ESETÉN, A MEGELŐZŐ HÉTEN SZERDÁN ÉS PÉNTEKEN KELL ELVÉGEZTETNI. HA AZ ELŐJEGYZETT MŰTÉTES NAP SZERDA, AKKOR A TESZTEK ELŐZŐ HÉTEN PÉNTEKEN, ILL. AZ AKTUÁLIS HÉTEN HÉTFŐN TÖRTÉNJENEK MEG. HA A KIJELÖLT MŰTÉTES NAP PÉNTEK, AKKOR A PCR-TESZTELÉS AZON A HÉTEN HÉTFŐN ÉS SZERDÁN LEGYEN.

A munkakezdés várható időpontja: 2020. június eleje

A műtét elvégezhető!

A koronavírus (COVID-19) változik, mutálódik. A világjárvány is vele együtt változik. Csak a változás az állandó, emiatt a kivizsgálás és a védekezés, a kezelés módszerei is változnak. A tájékoztatást rendszeresen frissíteni fogom.

Kérdéseiket e-mailben várom: plasztika.info@gmail.com

Budapest, 2020. május 5.

Dr. Kelemen Ottó Ph.D.

sebész & plasztikai sebész