A MAJOR KELOID

A major keloid a „nagy keloid”. A nagy és a nagyon nagy kiterjedésű, a bőr felszínéből erősen kiemelkedő (2-3 centimétertől akár 5 centiméterig), gyorsan terjedő, kezelés nélkül akár évekig növekvő, az ép bőrben elburjánzó heg. „A sebészek réme” (J. Alibert). Színe kékes-szürkés, mély bordó árnyalatokkal tarkítva, de a halvány pirostól a sötét kékig bármely színárnyalatot tartalmazhatja. Súlyos fájdalommal és panaszokkal jár. A beteg életminőségét, mindennapjait befolyásoló súlyos betegség.

Ha már most konkrét kérdése van, akkor okostelefonon megérintve az alábbi képet azonnal tárcsázhat minket:

hegkezelés Pécs, hegkezelés Budapest, akne hegek, akne hegek Pécs, akne hegek Budapest, dracula kezelés Pécs, dracula kezelés Budapest

A major keloid nagyon kemény tapintatú, szívósan tapadó, de az alapján minimálisan elmozgatható, mivel a bőr alatti kötőszövetbe nem terjed bele. A legveszélyeztetettebb testtájak: a mellcsont környéke, a nyak, a váll, a hát, a fülkagyló és fülcimpa, de sajnos az emberi test bármely részén kialakulhat. Sok kockázati tényező jól és régóta ismert. Bőrtípus, rassz. Testékszer viselés. Bőrgyulladások. Tetoválások. Műtétek. Sérülések. Belszervi betegségek stb.

A keloidok kialakulásának okát a mai napig az orvostudomány nem ismeri. Emiatt a keloidok kezelése összetett tüneti kezelés.