A KITERJEDT (ÉGÉSI) HIPERTRÓFIÁS HEG

Mély és súlyos égéssérülések következtében alakul ki. A mély égéssérülések közé tartozik a mély másodfokú, a harmadfokú és a negyedfokú égéssérülés. Égéssérülést sokféle hatás (magas hő, savas vagy lúgos anyagok, elektromos áram stb.) okoz. Az égési hipertrófiás hegek is rendkívül nagy alaki, nagyság- és elhelyezkedésbeli változatosságot mutatnak. Emiatt az hipertrófiás (égési) hegeket sok esetben keloidosnak nevezik és keloidosnak tartják.

hegkezelés Pécs, hegkezelés Budapest, akne hegek, akne hegek Pécs, akne hegek Budapest, dracula kezelés Pécs, dracula kezelés Budapest

ÉGÉSI HEGEK ARCON, FELÜLETES KÉMIAI ÉGÉS NYOMAI

Ha már most konkrét kérdése van, akkor okostelefonon megérintve az alábbi képet azonnal tárcsázhat minket:

hegkezelés Pécs, hegkezelés Budapest, akne hegek, akne hegek Pécs, akne hegek Budapest, dracula kezelés Pécs, dracula kezelés Budapest

Színük eleinte élénk vagy haragos vöröses, de idővel lassan halványul. Alakjuk szabálytalan, sokszor amorf és bizarr formákat produkál. A hegképződés azonban a sebzés határain belül marad. Felszínük és tapintásuk, hasonlóan más jellegzetességeikhez, rendkívül változatos, heterogén képet mutat. A hegérés, a hegsorvadás évekig is elhúzódó folyamat, szakszerű kompressziós kezelés esetén is. A nagyobb ízületek szomszédságában gyakran alakulnak ki hegkontraktúrák, húzó és húrszerűen feszülő hegek. Ugyanakkor más testtájon már sorvadásnak indult hegrészletek is észlelhetőek ugyanazon a betegen. Az elsőfokú és a felszínes másodfokú égéssérülés nem igényel műtéti ellátást.

A szakszerű konzervatív kezelés és a szövődménymentes gyógyulás után nem maradnak vissza hipertrófiás hegek, csak a bőr foltos elszíneződése emlékeztet az égéssérülésre. A mély égéssérülések kezelése összetett: a műtétek és a hosszan tartó kompressziós (szorító ruházat viselésével járó) kezelést egyéb hegkezelő módszerekkel támogatjuk (krém, kenőcs).